Mari berbicara mengenai...
KELEBIHAN PROTEIN SOYA
Protein Soya merupakan
protein berkualiti tinggi yang diasingkan daripada kacang soya. kebanyakan
daripada lemak & karbohidrat kacang soya itu telah dikeluarkan, meniggalkan
protein yang kaya nutrien & menyenyangkan yang menawarkan pelbagai manfaat
daripada kesihatan jantung sehinggalah pengurusan berat badan.
Protein Soya merupakan protein berasaskan tumbuhan
lengkap. Mirip kepada protein binatang, ia menyediakan badan kita dengan
rangkaian lengkap asid amino yang diperlukan.
Protein Vegeterian lengkap ini mempunyai fitonutrien
yang wujud secara semula jadi bagi menggalakkan kesihatan, menyediakan tenaga
untuk aktiviti harian & memenuhi keperluan asid amino bagi kanak-akank yang
sedang membesar & juga untuk orang dewasa.
Menurut Pentadbiran Makanan & Dadah AS (U.S. Food
and Drug Admiinstrstion), pengambilan sebanyak 25 gram protein soya sehari sebagai sebahagian
daripada diet yang rendah dalam lemak tepu & kolestrol boleh mengurangkan
risiko serangan sakit jantung. Enam belas (16) negara lain juga telah
memperakui dakwaan kesihatan jantung bagi protein soya ini.
Protein Soya juga menjadi tambahan yang amat membantu
bagi program pengurusan berat badan jangka panjang, kerana ia membantu
mengurangkan rasa lapar. Ia terbukti dalam kajian klinikal sebagai menyokong
pengurangan berat badan di samping menyokong jisim badan tanpa lemak.
Kajian juga menunjukkan bahawa protein berasaskan
tumbuhan yang popular ini menyokong pembinaan otot & membantu meningkatkan
kekuatan semasa latihan senaman rintangan.
Fakta Utama
• Protein berasaskan
tumbuhan berkualiti tinggi
• Menyediakan semua asid
amino perlu
• Protein sangat mudah
dicerna
Manfaat Utama
• Membantu membina dan
memperbaiki tisu badan
• Menyediakan tenaga dan
stamina
• Memuaskan rasa lapar dan
menimbulkan rasa kenyang
• Menyokong jisim badan
tanpa lemak
• Mengurangkan risiko
penyakit jantung apabila
diambil dengan jumlah
yang sewajarnya sebagai
sebahagian daripada diet
yang rendah lemak tepu
TAHUKAH ANDA?
Protein soya terasing dihasilkan dengan mengeluarkan
lemak
dan karbohidrat yang tidak dikehendaki dari kacang soya.
Kacang soya yang belum diproses
mengandungi 40% lemak.
SUMBER : HERBALIFE HUB FEB 2014
HUBUNGI SAYA COACH PENGURUSAN
BERAT BADAN
SHIMA : 017- 327 9436
hidup secara sihat, coach herbalife malaysia, coach herbalife
felda soeharto, coach herbalife tanjung malim, coach herbalife terbaik,
jurulatih herbalife, ahli bebas herbalife, coach herbalife slim river, coach
herbalife kuala kubu bharu, gaya hidup sihat, diet sihat, shake herbalife,
JK1M, 1 Malaysia, fitness, resepi diet mudah,
No comments:
Post a Comment